Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar Hyresgäster

Matlagning på en budget: Spara pengar genom att laga hälsosam och god mat hemma

Att laga mat från grunden är ett bra sätt att spara pengar, men det kan också kännas överväldigande om man inte är van vid det. Här är några enkla tips för att hjälpa dig att laga god och hälsosam mat på en budget.

Planera dina måltider

Genom att planera dina måltider i förväg kan du undvika impulsköp och överflöd av mat. Fundera på vilka råvaror du har hemma, vad du gillar att äta och vilka rätter du kan laga med dessa ingredienser. Detta hjälper dig att köpa exakt vad du behöver och undvika matsvinn.

Använd säsongens råvaror

Säsongens råvaror är oftast billigare eftersom de är lättare att hitta och skördas lokalt. Du kan också hitta erbjudanden på dessa råvaror som kan hjälpa dig att spara ännu mer pengar.

Laga mat från grunden

Att köpa färdiglagad mat kan vara dyrt och ofta är det fullt av tillsatser och konserveringsmedel. Genom att laga mat från grunden med enkla och billiga ingredienser kan du spara pengar och samtidigt laga mat som är hälsosammare och smakar bättre.

Använd billigare proteinkällor

Proteinkällor som bönor, linser och ägg är billigare alternativ till kött och fisk. De är också näringsrika och kan användas i en mängd olika rätter. Tänk på att välja vegetabiliska proteinkällor som innehåller mycket protein.

Frys in matlådor

Att frysa in matlådor är ett bra sätt att spara tid och pengar. Du kan laga större portioner av maträtter och sedan frysa in delar som du kan ta med till jobbet eller skolan. Detta gör att du inte behöver köpa dyra luncher eller middagar.

Så, nu har du alla tips du behöver för att laga fantastisk mat hemma utan att behöva spendera en förmögenhet på restaurangbesök eller dyra matvaror. Men glöm inte att det viktigaste är att ha kul i köket och experimentera med olika rätter och smaker. Kanske blir du nästa stjärnkock och kan bjuda in dina vänner på en fantastisk matupplevelse som de sent kommer att glömma! 

Hitta ditt nya hem på Samtrygg idag!

Sök bland lediga bostäder

eller 

Går du i tankarna om att hyra ut din bostad? Gör det idag på Samtrygg! 
Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden