Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar Hyresgäster

5 tips för att förbereda ditt hem inför semestern

Inför en längre semester är det viktigt att förbereda sin bostad ordentligt för att kunna lämna den med lugn och ro. Att ha en checklista på vad som behöver göras innan avfärd kan hjälpa till att undvika stress och oro. Här är några tips på vad du kan göra för att förbereda din bostad inför semestern.

Töm kylskåpet

Se till att tömma kylskåpet på all mat som kan bli dålig under tiden du är borta. Detta för att undvika obehagliga lukter och skadedjur. Om du har färsk mat som du inte vill slänga, kan du fråga en granne eller vän om de vill ha maten istället.

Be en granne eller vän om hjälp

Att be en granne eller vän att titta till din bostad under tiden du är borta kan vara en god idé. Be personen att vattna dina blommor, ta hand om posten och se till att allt ser ut som det ska. Detta kan också minska risken för inbrott då det ser ut som om någon är hemma. Se till att lämna dina kontaktuppgifter till personen så att de kan nå dig om något skulle hända.

Gå ut med soporna

Det sista du bör göra innan du lämnar din bostad är att gå ut med soporna. Se till att alla sopor är borta och att det inte finns något kvar som kan börja lukta och locka till sig oönskade skadedjur.

Städa bostaden

Att städa hela bostaden innan du lämnar kan vara skönt att komma hem till. Se till att torka av ytor, dammsuga och svabba golven. Lämna ingen disk i diskhon och se till att tvätta alla lakan och handdukar så att du kommer hem till en fräsch och ren bostad.

Stäng dörrar och fönster

Det är viktigt att kontrollera att alla dörrar och fönster är stängda och låsta innan du lämnar bostaden. Se till att du inte lämnar några fönster på glänt eller dörrar olåsta, så att ingen obehörig kommer in i din bostad. 

Att förbereda sin bostad inför en längre semester kan ta lite tid och ansträngning, men det är viktigt att göra det för att kunna lämna med lugn och ro. Att följa dessa enkla tips kan hjälpa till att undvika obehagliga överraskningar när du kommer hem.

Hitta ditt nya hem hos Samtrygg!

Sök bland lediga bostäder

eller 

Hyr ut din bostad med hjälp av Samtrygg!

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden