Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Vad ska jag tänka på när jag gör min bostadsannons?

Att göra en effektiv bostadsannons är viktigt för att lyckas hyra ut din bostad snabbt och smidigt. En genomarbetad annons ökar chansen att attrahera rätt hyresgäst och minimerar tiden din bostad står tom. Här är några viktiga tips för att skapa en optimal bostadsannons på Samtrygg.

1. Beskrivning av bostaden

En detaljerad och informativ beskrivning av bostaden är det första steget. Här är några punkter att tänka på:

 • Storlek och layout: Ange bostadens storlek i kvadratmeter samt antalet rum. Beskriv hur rummen är fördelade och om det finns några speciella funktioner, såsom balkong, terrass eller öppen planlösning.
 • Möblering och utrustning: Informera om bostaden är möblerad eller omöblerad och vilka möbler och vitvaror som ingår. Det kan vara hjälpsamt att nämna om det finns tvättmaskin, diskmaskin eller andra bekvämligheter.
 • Skick och renoveringar: Om bostaden nyligen har renoverats eller är i särskilt gott skick, bör detta framhävas i beskrivningen.

2. Praktiska detaljer

Praktisk information är avgörande för att potentiella hyresgäster ska kunna bilda sig en klar uppfattning om vad som erbjuds:

 • Hyra och vad som ingår: Klargör hur mycket hyran är och vad som ingår, såsom vatten, el, internet och parkering. Om något inte ingår, är det också viktigt att nämna detta.
 • Tillgänglighet: Ange när bostaden är tillgänglig för inflyttning och hur lång hyresperioden kan vara.
 • Hyresvillkor: Specificera eventuella villkor, såsom rökförbud eller husdjurspolicy.

3. Områdesbeskrivning

En välskriven områdesbeskrivning kan göra annonsen mer attraktiv:

 • Kommunikationer: Informera om närliggande kollektivtrafik, såsom tunnelbana, bussar och tåg. Nämn även hur lång tid det tar att pendla till centrala delar av staden.
 • Området: Beskriv närheten till mataffärer, restauranger, skolor och andra viktiga nödvändigheter. Om området har parker, gym eller andra naturmöjligheter, bör detta också nämnas.

4. Bilder av bostaden

Bilder är en av de viktigaste delarna av din annons:

 • Kvalitetsbilder: Ta högkvalitativa bilder som är ljusa och tydliga. Städa och arrangera bostaden innan du fotograferar för att visa den från sin bästa sida.
 • Olika vinklar: Fota varje rum från olika vinklar för att ge en helhetsbild. Glöm inte att inkludera bilder på eventuella uteplatser, balkonger och områdets omgivningar.
 • Attraktiva detaljer: Fokusera på bostadens mest attraktiva detaljer, såsom en vacker utsikt, en modern köksö eller ett nyrenoverat badrum

Att lägga ner tid och omsorg på din bostadsannons på Samtrygg kan avsevärt öka dina chanser att snabbt hitta rätt hyresgäst. En tydlig och detaljerad beskrivning, kompletterad med högkvalitativa bilder och relevant praktisk information, gör din annons mer attraktiv och lättillgänglig för bostadssökande. Genom att följa dessa tips kan du maximera intresset och minimera tiden din bostad står outhyrd.

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden