Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Om Samtrygg Hyresvärdar

Träffa Mats-Johan som hyr ut sin lägenhet – Samtrygg Stories

Mats-Johan bor i Sundsvall i en villa och stod med en lägenhet i Täby som var lite svår att få såld. Han valde därför att ta kontakt med Samtrygg och istället hyra ut den i andra hand. Här får vi ta del av hans erfarenheter och de bästa tipsen till dig som funderar på att hyra ut i andrahand.

Vad har du för tidigare erfarenheter av andrahandsmarknaden?

Jag har ingen tidigare erfarenhet av att hyra ut i andra hand men jag tyckte det kunde vara kul att testa på. Jag tycker att det ser väldigt bra ut nu för tillfället!

Varför valde du att hyra ut via oss?

Jag hittade Samtrygg på nätet och tyckte att det var ett vettigt alternativ. Jag fick ett bra bemötande och det har fungerat jättebra hittills.

Vad har du för tips till andra hyresvärdar?

Om jag ska ge ett råd till andra hyresvärdar så tycker jag att Samtrygg verkar väldigt vettigt. En del kör Airbnb men jag tror Samtrygg är tryggare, dom har bland annat en bra försäkring och upplägg. Det gick även förvånansvärt snabbt att få tag i hyresgäster måste jag säga, så jag är mycket nöjd än så länge!


Går du i tankarna att hyra ut din bostad? Ta då nästa steg genom att räkna ut en lämplig hyra och skapa en kostnadsfri annons. Vi hjälper dig hela vägen till en trygg bostadsuthyrning.

Till Hyreskalkylatorn

Hyresguiden