Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Skapa en trivsam hyresupplevelse för dina hyresgäster

Som hyresvärd är lönar det sig att ha en positiv relation till din hyresgäst – detta bidrar till en smidig och framgångsrik uthyrningsupplevelse. Genom att följa dessa tips kan du bygga upp en god relation med dina hyresgäster. Samtidigt innebär uthyrning genom Samtrygg att vi tar hand om den affärsmässiga relationen, så att du slipper och istället kan fokusera på annat.

Kommunikation & ansvar

Kommunikation är självklart viktigt i alla relationer och för att bygga upp en god relation med dina hyresgäster är det bra att kommunicera öppet och ärligt. Genom att svara på deras frågor på ett respektfullt sätt, samt att vara tillgänglig och lyhörd kan du skapa en känsla av förtroende och pålitlighet.

Var en ansvarsfull hyresvärd. Både uthyraren och hyresgästen har såväl rättigheter som skyldigheter – diskutera eventuella detaljer innan uthyrningen och se till att eventuella speciella villkor finns med i hyresavtalet. .

Ömsesidig respekt & bygg en positiv relation 

Visa respekt. Att visa respekt för dina hyresgäster är en annan viktig faktor i att bygga upp en god relation. Detta innebär att behandla dina hyresgäster med värdighet och respekt och respektera deras integritet. Om du har frågor eller oro om något bör du kommunicera dem på ett artigt och respektfullt sätt.

Bygg upp en positiv relation. Att ha en god relation med dina hyresgäster handlar inte bara om att lösa problem utan också om att bygga upp en positiv relation. Var vänlig och artig när du träffar dina hyresgäster och ha en öppen dialog. Genom att bygga upp en personlig relation kan du bygga upp ett förtroende som kommer att gynna dig som hyresvärd.

Samtrygg tar hand om den affärsmässiga relationen – så att du slipper

När du väljer att hyra ut din bostad genom Samtrygg tar du del av vårt Trygghetspaket som bl.a. innehåller hyresgaranti i upp till 12 månader. Du som uthyrare kan med andra ord vara säker på att hyran blir inbetald i tid varje månad, så att du inte ska behöva ha en affärsmässig relation med din hyresgäst. 

Funderar du på att hyra ut din bostad? Gör det med hjälp av Samtrygg idag! 

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden