Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster Expertbloggen

Få bostaden som du hyr att kännas som hemma: kreativa inredningstips!

Att hyra ett hem kan vara ett attraktivt alternativ för dem som behöver tillfälligt boende, eller som inte vill eller kan köpa bostad. Kanske ska du börja ett nytt jobb i en annan stad eller vill prova på en ny stad. Utmaningen med att hyra ett boende är att göra utrymmet känns som sitt eget. Du vill känna dig hemma och bekväm – även om det vore ditt tillfälliga hem. Med lite kreativitet och några personliga touches kan du göra det till ett mysigt och inbjudande boende.

Var kreativ! 

Börja med att lägga till personliga detaljer på väggarna. Du kan hänga konstverk, posters eller till och med familjefoton för att göra utrymmet känns mer som hemma. Du kan också lägga till några plantor för att lysa upp rummet och få in lite natur. Att lägga till kuddar och en mysig filt på soffan kan också göra utrymmet mer bekvämt och inbjudande.

Fundera sedan på att omarrangera möblerna för att bättre passa dina behov. Om boendet kommer med möbler, försök att arrangera dem på ett sätt som fungerar bäst för dig. Till exempel, om du behöver ett hemmakontor, fundera på att flytta en matbord eller skrivbord till sovrummet för att skapa en arbetsplats.

Var personlig! 

Ett annat sätt att göra bostaden som du hyr att kännas som hemma är att inkludera dina egna tillhörigheter i utrymmet. Ta med saker som gardiner, mattor och dukar som matchar din personliga stil. Du kan också lägga till dekorativa föremål som vaser, ljusstakar och bildramar till hyllor och bord. Dessa föremål kommer inte bara att göra att utrymmet känns mer personligt, men de kommer också skapa en känsla av bekantskap och komfort.

Slutligen, var inte rädd för att lägga till lite färg till utrymmet. Du kan lägga till några färgglada kuddar eller till och med ta med en färgglad matta för att liva upp rummet. Dessa enkla förändringar kan göra en stor skillnad göra att boendet känns som ditt egna hem.

Det är viktigt att tänka på att bostadsuthyrning ofta är en tillfällig lösning, och det viktigt att inte göra några permanenta ändringar. Men med lite kreativitet och lite personlig touch kan du göra boendet till en plats som du verkligen trivs i och förvandla den till ditt eget hem. Så börja att tänka på vad du behöver för att göra utrymmet känns som ditt eget och börja dekorera idag!

Hitta en bostad i Stockholm nu

Hyresguiden