Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

5 tips för att göra din lägenhet personlig och trivsam

Vill du göra din lägenhet mer personlig och trivsam? Oavsett om du kommer att bo där en längre eller kortare tid är det viktigt att du trivs. Med några enkla och billiga knep kan du pigga upp din bostad och inreda så du trivs ännu bättre! Vi har samlat våra 5 bästa tips för hur du inreder och gör din lägenhet mer personlig.

1. Tavlor och prints 

Lyft fram din personlighet med tavlor, prints och bilder. Genom att ställa dem på hyllor eller använda dekortejp som inte lämnar märken behöver du inte göra hål i väggen.

2. Kuddar, filtar och andra inredningsdetaljer

Kuddar, filtar och andra inredningsdetaljer ger färg och värme åt dig lägenhet. Till exempel kan du enkelt pigga upp en tråkig soffa, speciellt om du hyr en möblerad lägenhet. En matta eller andra inredningsdetaljer kan du hitta billigt på loppis.

3. Växter

Växter gör din hyreslägenhet trevligare och förbättrar dessutom inomhusluften. Välj lättskötta växter som inte behöver så mycket tillsyn så slipper du titta till dem och vattna så ofta.

4. Möblera om

Varför inte flytta på soffan eller sängen? En ny placering kan skapa känslan av en ny lägenhet. Var försiktig när du flyttar möbler för att inte göra märken i t.ex. golvet och flytta inte på fasta möbler utan hyresvärdens godkännande. 

5. Ta bilder på bostaden när du flyttar in

Genom att fotografera och dokumentera lägenheten vid inflyttning kan du vid behov enkelt återställa den när det är dags att flytta ut.


Söker du efter en ny bostad? Vi har hundratals lediga objekt över hela Sverige. Genom att hyra bostad genom Samtrygg slipper du betala deposition och du undviker förskottsbedrägerier.Hittar du inte vad du letar efter just nu? Genom att kostnadsfritt registrera dig som bostadssökande kommer vi att kontakta dig när rätt objekt dyker upp. 

Hyresguiden